Nyári tábor a Duna Múzeumban!

 

Időpontja: 2022. július 4-8.

Időtartama: H-CS: 09:00 - 16:00 h, P: 09:00 - 14:00 h

Helye: Duna Múzeum

Ellátás: ebéd, uzsonna (gyümölcs, ásványvíz)

Elérhetőség: 33/500-250, 33/500-251

Fehér Györgyi Ilona tel: 20/535-5751 e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Gróhné Illés Ildikó tel: 70/948-1504 e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Az egészségügyi nyilatkozat (melyet kitöltve kérünk behozni a múzeumba) letölthető IDE KATTINTVA!

 

 

PROGRAM

Július 4. hétfő:

De: Játékos ismerkedés.

Vendégségben az esztergomi gátőrnél. Mire jó a jégcsákány? Milyen állatokkal találkozik a gátőr nap, mint nap a Duna mentén? Horgásztál már? Most kipróbálhatod!

Du: Fedezd fel a Duna Múzeum Vízeum c. kiállítását!

 

Július 5. kedd:

Tata Fényes Tanösvény. Kalandos séta a karsztforrások világában.

Sétáltál már a Duna partján úgy, hogy lépésenként 50km-t teszel? Van bátorságod bemászni a legsötétebb barlangba? Látogatás a lábatlani Ökocentrumban.

 

Július 6. szerda:

De: Erdőfürdő Rendes Nikivel a Prímás Szigeten.

Du: Bűbájos kence-ficék, gyógynövényes teakeverékek készítése.

 

Július 7. csütörtök:

Kirándulás Dömösre. Erdei „mozgolóda” Heim Kriszti pilátesz oktatóval. Állatsimogató a Vadfalóban. Ki lakik a patakban? Játékos feladatok.

 

Július 8. péntek:

De: Fürdés a Szent István strandon. (mély vízbe nem megyünk…)

Du: Kézműveskedés „természetesen”.

 

 

A Duna Múzeum az állandó és időszakos kiállítások mellett nagy hangsúlyt fektet a gyerekek és fiatalok környezettudatos nevelésére.

Nyári táborunk a 7-12 éves korosztálynak kínál egyszerre szórakozási, és játszva tanulási lehetőséget. Célunk, hogy ismerkedjenek a víz tulajdonságaival, a környezetvédelem szerepével, a körülöttünk élő növényekkel, állatokkal, és bátrabban mozogjanak az őket körülvevő természetben, ismerjék fel annak szépségét, stresszoldó jellegét. Érzelmi kapcsolatba kerülve az őket körülvevő természeti kincsekkel, a környezetbarát megoldásokra fogékonyabbá válnak, nyitottak lesznek a szemléletformálásra. Érzékszerveiket szeretnénk bekapcsolni és a digitális eszközöket kikapcsolni. A nyári szünet a pihenés időszaka, szem előtt tartjuk mozgásigényüket, hagyunk időt az önfeledt szabad játékra, pihenésre, társas kapcsolataik építésére. Lesz alkalom a Vízeum c. kiállítás felfedezésére is.

 

EGYÉB TUDNIVALÓK:

Kérjük, hogy a gyerekek a napi programnak és az időjárásnak megfelelő öltözetben, felszereléssel jöjjenek! (sapka, könnyű túracipő, vízhatlan esőkabát, kis hátizsák, naptej, szúnyog és kullancsriasztó, strandra szükség esetén karúszó, stb.) Ebédet, kis uzsonnát biztosítunk, de tízórai/reggeli elemózsia, innivaló legyen náluk. Ásványvizet, gyümölcsöt a múzeumban töltött időben kapnak a gyerekek. Diákigazolványt, egyéb kedvezményre jogosító kártyát hozzanak magukkal. Nagyobb kirándulások esetén, kérem, hogy pontosan hozzák őket az indulási helyre. Ha a buszon rosszul szokott lenni a gyermek, ne felejtsenek el időben megfelelő gyógyszert adni neki!

Az egészségügyi nyilatkozatot első nap kitöltve hozzák magukkal a gyerekek!
A tábort a járvány aktuális előírásait szem előtt tartva tarjuk meg.

 

Szeretettel várunk minden leendő táborost!

 

Gróhné Illés Ildikó
Fehér Györgyi

múzeumpedagógusok